Lomellina

Una trasparenza di valori

1600x800_1

Lomellina

Turin, Italy

[2018 – 2021]

A new interpretation of the courtyard space: this is the key of the project for a residential building in via Lomellina in Turin. The façade greenery mitigates the dynamic textures of galvanized steel balconies.

The architectural composition of the road’s fronts integrates the intervention in the elegant context: cuts and empty multi-story break and fragment the front into small volumes that remember elegant urban villas.The system of hanging houses mounts on wooden slats that form the light and transparent base. The angle was constructed to be emptied on the middle floors with a large green insert, repeated in correspondence of the volume cuts and large terraces, emphasizing the link with the landscape of the Turin hills.

DESIGN TEAM

+studio architetti – Filippo Orlando, Cinzia Curitti

Mediapolis Engineering – Silvano Vedelago, Mariella Brero

CLIENT

Società Immobiliare Rocca s.r.l.

LOCATION

Via Lomelllina, Turin

MENTIONS

Selected project Urban Lab, 111 Architetture Torino contemporanea

TORINO URBAN LAB

Best project 2022 – Archilovers

n3
1600x800_2
800x800_1
800x800_3
n5 800x800
n7 800x800
800X520_45
800X520_3
n9 1060x800
1600x800_4

Foto Fabio Oggero

1600x800_5
1600x800_5 copia