Lomellina, Turin

Una trasparenza di valori

n1

Turin, Italy

[2018-2021]

A new interpretation of the courtyard space: this is the key of the project for a residential building in via Lomellina in Turin. The façade greenery mitigates the dynamic textures of galvanized steel balconies.

The architectural composition of the road’s fronts integrates the intervention in the elegant context: cuts and empty multi-story break and fragment the front into small volumes that remember elegant urban villas.The system of hanging houses mounts on wooden slats that form the light and transparent base. The angle was constructed to be emptied on the middle floors with a large green insert, repeated in correspondence of the volume cuts and large terraces, emphasizing the link with the landscape of the Turin hills.

DESIGN TEAM

+studio architetti – Filippo Orlando, Cinzia Curitti

Mediapolis Engineering – Silvano Vedelago, Mariella Brero

CLIENT

Società Immobiliare Rocca s.r.l.

LOCATION

via Lomellina, Torino

MENTIONS

Selected project Urban Lab, 111 Architetture Torino contemporanea

TORINO URBAN LAB
n5 800x800
n7 800x800
n9 1060x800
IMG_3572
IMG_2913
IMG_3575
IMG_20190430_144020
1600x800 ritagliato
TABACCHI planimetria generale